Yeni Trend: “Elektrikli Araç Kiralamak”

Filomingo

Çevre kirliliği ve tükenen doğal kaynaklar düşünüldüğünde, petrol türevlerinin yerini sürdürülebilir enerji kaynaklarının alması kaçınılmaz bir son olarak karşımıza çıkıyor. Otomotiv ve bilişim sektöründeki gelişmelerin etkileriyle beraber, elektrikli araçlar hızlı bir şekilde hayatımıza girmeye devam ediyor.

Bu değişim sadece fabrikaların elektrikli araç üretmesiyle açıklanacak bir konu değil. Bunu takiben; yedek parça, lastik ve akaryakıt dünyasının dev şirketleri için de değişim kaçınılmaz olacak. Buna en iyi örnek; zamanla benzin istasyonlarının yerini alacak olan şarj istasyonlarıdır. Tüm dünyada elektrikli araçlar için planlanan yıllık yatırım, 4 yılda 90 milyar dolardan 1.2 trilyon dolara ulaştı.

Gelecekte yollarda daha fazla elektrikli araç göreceğimiz konusu artık fütüristik bir yaklaşım olmaktan çıktı. Hükümetlerin regülasyonları ve markaların gelecek planlamaları bunun en açık kanıtları;

  • Çin’de bu yıl satılan araçların %25’i elektrikli araçlardan oluşmaktadır. (EV, PHEV)
        Çin,     otomobil sektöründe hatrı sayılır bir markaya sahip değilken, elektrikli araç teknolojisinde yaptığı geliştirmeler ile güçlü markalar yaratmaya aday. Örneğin; Skywell markası Çin menşeli ve Türkiye’de satışa çıktığı ilk yıl sektörde en çok satılan 4. elektrikli araç olmayı başardı.  
           
  • Ford 2026’da yılda 600.000 elektrikli araç satmayı hedeflediğini açıkladı.
        Amerikalı otomotiv üreticisinin amacı ise 2030 yılına kadar Avrupa’da sadece tam elektrikli otomobil satan bir şirket haline gelmek. Ayrıca marka, hafif ticari araçlarının elektrikli birer alternatifini de üreterek ticari araç pazarındaki rekabeti hareketlendiriyor.
         
  • Avrupa Birliği (AB) kurumları, yeni benzinli ve dizel otomobil satışlarının 2035'ten itibaren yasaklanmasında anlaşma sağladı.
        Bu geçişin ilk adımı çoğu kullanıcı için elektrikli araç kiralama olarak tahminleniyor. Kullanım alışkanları ve uygun aracı bulma sürecinde, kısa ve uzun dönem araç kiralama bilinçli kullanıcıların ilk tercihi olabilir.
  • Londra'da "Ultra Düşük Emisyon Alanı" uygulaması kapsamında, emisyon standartlarına uymayan benzinli araçlar kentin Westminster ve City bölgelerini kapsayan merkezine girişte günlük 12.,5 sterlin ödüyor.
        Ülkeler, kullanıcıları regülasyonlar ile fosil yakıtlardan yavaş yavaş yeşil enerjiye geçiş için zorlamaya başladı. Bu durumu yüksek MTV ve ÖTV oranları takip edebilir. Bu durumdan kaçınmak isteyen son kullanıcılar,  yine elektrikli araç kiralama ile bu masraflardan da korunabilirler.

Hangi Elektrikli Araç Size Uygun?

Elektrikli araç denildiğinde akla ilk olarak %100 elektrik ile çalışan araçlar gelse de bu terim aslında çok daha geniş bir alanı kapsamaktadır. Tamamı elektrikli araçlar, kablo ile şarj edilen hibrit araçlar ve şarja ihtiyacı olmayan hibrit araçlar da bu tanım kapsamında yer almaktadır.


Peki siz, elektrikli araç kiralamak istediğinizde hangisini seçeceksiniz?

· Kullanım sıklığınız ve şarj istasyonlarına ulaşımınızı göz önünde bulundurmamız gerekiyor. Türkiye’de şarj istasyonları sayısının her geçen hızla artsa da bulunduğunuz bölgedeki şarj istasyonları çok yoğun olabilir.

Göz önünde bulundurmanız gereken ikinci önemli kriter: Araç fiyatlarının yüksekliği. Şu an en uygun elektrikli araç fiyatı yaklaşık 1 milyon TL seviyelerinde. Birçok kullanıcının elektrikli araç kiralama yaklaşımı tam olarak bu noktada devreye giriyor.

Elektrikli araç kiralamayı tercih ederseniz; 1 yıllık kiralama döneminde cebinizden çıkacak tutar, satın alma maliyetinin yaklaşık 1/10’una tekabül ediyor. Maliyet avantajına ek olarak; elektrikli aracı satın almak yerine kiralamanız, ilk kez deneyimleme sürecinde çok daha az risk almanızı sağlar.

Elektrikli Araç Deneyimi Filomingo’ da Sizi Bekliyor!

Elektrikli araç kiralamak, günümüz dünyasında en yeni trendlerden biri; peki Filomingo bu trendin neresinde? Sürekli değişen ve genişleyen araç portföyümüz ile marka ayırmaksızın tüm elektrikli araçlar hakkında detaylı bilgi edindiğimiz ve sürekli kendimizi geliştirdiğimiz bir yapının içindeyiz.

Konusunda uzman destek ekiplerimiz, size en uygun elektrik araç ve kullanım şartları konusunda gerekli bilgileri 7/24 verebilir. Aynı zamanda şarj istasyonları konusunda işbirliklerimiz sayesinde, ister ev ister iş adresinize şarj istasyonu kurulumu yaptırabiliyoruz.

Elektrikli araç kiralamak için Uzun Dönem Araç Kiralama sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Uzun Dönem Kiralama