Uzun Yola Çıkmadan Önce Araç Bakımı

Filomingo

Yaz mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte uzun yolculuk sezonu da başlıyor. Bayram tatilleri, yıllık izinler, resmi tatiller ve hafta sonları derken geniş bir kitle uzun yola çıkacak. Peki, şirket aracınla uzun yola çıkmadan önce, sürüş ve trafik güvenliğin için hayati öneme sahip olan şirket aracınızın bakımlarını yaptın mı? Eğer uzun yola çıkmadan önce araç bakımının neleri içerdiğini bilmiyorsan bu içerik tam da senin için, haydi başlayalım!

Uzun Yola Çıkmadan Önce Şirket Aracın İçin Yapman Gereken Bakımlar

Uzun yola çıkmadan önce şirket aracının mutlaka uzun yol için hazır olması gerekiyor. Hem sürüş hem de trafik güvenliği için uzun yol öncesi araç bakımı ihmal edilmemelidir. Tüm araçlar için bu bakımların yapılması çok önemli. Bu sebeple de şirket aracınız için uzun yola çıkmadan önce yapmanız gereken bakımları aşağıdaki gibi sıraladık:

-Motor yağı, Şanzıman yağı, soğutma suyu ve silecek suyu kontrolleri

-Yürüyen aksam kontrolleri

-Lastik kontrolleri

-Yol tamir kiti ve ilkyardım seti kontrolleri

Motor Yağı Kontrolü

Motor aksamları, çalışırken sürtünen parçalardan oluşur. Motor yağı da işte bu sürtünmeyi minimum seviyeye indirir ve şirket aracınla güvenli bir yolculuk yapmanı sağlar. Bu nedenle kontrolünün yapılması gereken en önemli başlıklardan birisidir. Bu sayede şirket aracının motorunun uzun yol öncesi bakım ihtiyacının en önemlisini gidermiş olursun.

Motor Yağı Kontrolü Nasıl Yapılır?

Yeni araçların birçoğunda, motor yağının minimum seviyeye yaklaştığını ifade eden yağ sensörü bulunur fakat şirket aracınız bu sensöre sahip olsa da özellikle şirket aracınızla uzun yola çıkmayı planlıyorsan motor yağı seviyesini mutlaka kontrol etmelisin.

Şirket aracının yağ seviyesini kontrol etmek için öncelikle şirket aracını düz bir yere park etmeli ve en az 10 dakika beklemelisin. Ardından kaporta kapağını kaldırarak yağ çubuğunu çekip bez ya da kağıt peçete ile ucunu silerek temizlemelisin. Bu işlemi yaptıktan sonra çubuğu tekrar tamamen içeri girecek şekilde yağ deposuna daldırmalısın ve hemen geri çekerek yatay pozisyonda tutmalısın. Yağ seviyesi, bu çubukta belirtilen ideal noktada yer alıyorsa her şey yolunda demektir!

Lastik Kontrolleri

Lastikler, şirket aracının yol ile temas ettiği tek parça olduğu için sürüş güvenliği açısından çok önemlidir. Güvenli bir sürüş için mevsime göre değişen ve mevsim şartlarına uyum sağlayan lastiklerin tercih edilmesi çok önemlidir. Yaz mevsiminde özellikle yaz lastiklerinin tercih edilmesi önemlidir çünkü kış lastikleri, özellikle kolayca ısınabilecek bir mühendislikle üretildiğinden yaz aylarında şirket aracının yol tutuşunu azaltmaktadır.

Soğutma Suyu Kontrolü

Soğutma suyu, şirket aracının motorunun hararet yapmaması için çok önemlidir. Su haznesinde belirtilen miktarda su yoksa, uzun yola çıkmadan önce mutlaka su eklemen gerekmektedir. Eklemen gereken su miktarı, aracının su haznesinde belirtilmektedir. Belirtilen miktar kadar su eklemesi yapmak uzun yol öncesi araç bakımı için önemli konulardan birisidir.

Şirket aracı kiralamak için Uzun Dönem Araç Kiralama sayfamızı ziyaret edebilirsin.


Uzun Dönem Kiralama