Şirket Üzerine Araç Almak Kârlı Mı?

Filomingo

Şirketler bir araç ihtiyacı doğduğunda bu ihtiyacı şirketin üzerine araç alarak ya da şirket aracı kiralayarak giderebilirler. Peki bu yöntemlerden hangisi daha doğru? Şirket üzerine araç almak mı yoksa şirket aracı kiralamak mı?

Hem şirket üzerine araç almanın hem de şirket aracı kiralamanın farklı avantajları ve dezavantajları mevcuttur. İşte bu içerikte bu avantajları ve dezavantajları ayrıntılarıyla bulabilirsiniz. Haydi başlayalım!

Şirket aracı kiralayarak sermayenizi şirket aracına değil işinize yatırabilir ve vergi avantajı sağlayabilirsiniz. Fakat şirket üzerine araç almak, şirket araç satarken şirketin vergi ödemesine sebep olur, şirket aracı için operasyonel giderlerin üstlenilmesine neden olur ve bu da şirket kârlılığını düşürür. İşte tüm bu nedenlerden dolayı şirket üzerine araç almak kârlı mı sorusunun cevabını vermektedir.

Şirket Aracı Kiralayarak Sermayeni İşine Yatırırsın

Şirket aracı satın almak için ayırdığınız sermayeyi işinize yatırarak hem enerjinizi hem de sermayenizi işinize ayırabilirsiniz. Şirket aracı satın almak için kullanacağın sermayeni, kendi işine yatırabilir ve kendi işini büyütebilirsin. Ayrıca şirket aracı satın aldığınız durumda satın aldığınız şirket aracınız için ödemeniz gereken kasko, sigorta, MTV, hasar, bakım gibi giderleri de yine şirket sermayesi olarak kullanabilir ve işinizi büyütebilirsiniz.

Şirket Aracı Kiralayarak Vergi Avantajı Sağlarsın

Şirket aracı kiraladığın durumda kiralamış olduğun şirket aracı için aylık kira tutarını gider olarak gösterebilirsiniz. Bu sayede vergi giderlerini azaltabilir ve şirket kârlılığını artırabilirsiniz. Günümüzde kurumsal firmaların hemen tümü hem vergi avantajı hem de diğer sebeplerden dolayı şirket aracı satın almak yerine şirket aracı kiralamaktadır.

Şirket Aracı Satın Alırsan Ekstra Vergi Ödersin

Şirket aracı kiralamak yerine şirket üzerine araç alarak ekstra vergi ödemeleriyle karşılaşırsın. Şirket üzerine satın alınan aracı sattığın zaman KDV yükümlülükleriyle karşılaşırsın ki bu durum araç fiyatlarının arttığı günümüz dünyasında çok maliyetli olmaktadır.

Şirket Aracı Satın Alırsan Ekstra Operasyonel Giderlere Katlanmak Zorunda Kalırsın

Şirket üzerine araç aldığın durumda bu araç için her yıl tekrar eden operasyonel giderleri; trafik sigortası, kasko, MTV gibi üstlenmek zorunda kalırsın. Fakat şirket aracı kiraladığın durumda bu giderlerin hiçbirisine katlanmak zorunda kalmaz ve bu giderlerin tümünün Filomingo tarafından karşılanmasını sağlarsın.

Şimdi sen de uzun dönem şirket aracı kiralamak için yıllık araç kiralama sayfamızı ziyaret et!

Uzun Dönem Kiralama