Hafif Ticari Araç Kiralama

Filomingo

Son yıllarda hem küçük ve orta büyüklükteki işletmeler (KOBİ) hem de büyük kurumsal firmalar için şirket aracı kiralama, öne çıkan bir hizmet haline geldi.

Kiralık araç arayışında ise farklı ihtiyaçlara cevap veren farklı seçeneklerle sektörün çeşitlendiğini görüyoruz. Lüks araç kiralama, binek araç kiralama, hafif ticari araç kiralama gibi seçeneklerden uygun olan ile çözüm üretmek ve ihtiyacı karşılamak, son derece kolay. Üstelik online araç kiralama uygulamaları ile istenen araç için kiralama hizmeti almak üzere süreç, çok daha hızlı işliyor. Hafif ticari araç kiralama ihtiyacı için Filomingo, online araç kiralamanın konforunu güvenilir süreç yönetimi ve zengin araç çeşitliliği ile öne çıkıyor. Hafif ticari araç kiralamak istiyorsan hafif ticari araçların özellikleri, kiralama şartları gibi konularda Filomingo rehberliğine güvenebilirsin. Peki, hafif ticari araç tam olarak nedir ve kime neden lazım olur?

Detaylara birlikte bakalım.

Hafif Ticari Araç Nedir?

Araç sınıfları, farklı alt kategorilere ayrılır. Bu kategoriler bazı belgeler ve ehliyetin işlevselliği bakımından olduğu gibi araç kiralama yaparken de önemlidir. Hafif ticari sınıfı ise kamyonet, minivan, panelvan, minibüs gibi araçların içinde yer aldığını bir araç sınıfıdır. Opel Combo, Peugeot Rifter, Nissan Navara, Mercedes-Benz Vito, Fiat Fiorino, Citroén Berlingo gibi marka - model kombinasyonları bu sınıfın çok popüler örnekleridir. Binek kullanıma ek olarak gerektiğinde yük taşımak, düzenli bir biçimde eşya yüklemek, geniş yaşam alanı ve yükleme alanı kapasitesinden yararlanmak üzere çok tercih edilirler. Çoğunlukla esnaf tarafından tercih edilen hafif ticari araçları 2020 yılına kadar kiralamak söz konusu değildi ancak günümüzde yeni mevzuatla uzun dönem hafif ticari araç kiralamak mümkün.  2020 yılında “Karayolu Taşıma Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” kapsamında bir yenilik söz konusu oldu. Bundan önce K2 belgesini sadece aracın sahibi alabiliyordu. Yönetmelikteki değişikliklik birlikte kendi ürünlerini taşıyan şirketler, ticari araçlarını kiralayarak da K2 belgesine sahip olabilecek. Buna göre bir hafif ticari araca ihtiyacınız varsa tek seçeneğiniz sıfır km ya da ikinci el hafif ticari araç almak değil; kurumsal araç kiralama ile de verimli bir şekilde bu konudaki ihtiyacını yönetebilirsiniz. Peki, hafif ticari araç kiralama hizmeti neleri kapsar ya da neden bu hizmete gereksinim duyulur?

Hafif Ticari Araç Kiralama Hizmeti Neleri Kapsar?

Araç kiralama hizmeti genel olarak kapsamlı bir servistir. Bu hizmet şekli kullanıcıya sadece bir araç sunmakla kalmaz. Aracın bakımı, parça değişimi, lastik değişimi, sigorta ve vergi masrafları ve bunların iş yükünü kullanıcıdan alır. Hafif ticari araca ihtiyacınız varsa Filomingo rehberliğinde aradığınız modeli ve sizin belirlediğiniz bütçe aralığına uygun seçeneği kolayca bulabilirsiniz. Bir hafif ticari araç kiralama işlemi yaptığınızda Filomingo’dan alacağınız hizmetleri şöyle özetleyebiliriz:

  • Hafif ticari araç kiralama hizmeti, uzun dönem kiralamayı kapsar. Bu da 12, 24 ve 36 aylık araç kiralama demektir.
  • Aracın kiralandığı süre boyunca vergileri ve rutin bakımları da hizmet kapsamındadır.
  • Araçla ilgili rutin kontroller, muayene, yaz ve kış lastiği değişimi gibi işlemler de hizmet kapsamında kabul edilir.
  • Araçla ilgili yaşadığınız sorunlar için müşteri danışmanlarından destek alabilirsiniz.
    Yukarıdakilere ek olarak belirtmek gerekir ki; kullanıcı kaynaklı hasarlar, trafik cezaları ise araç kiralama hizmeti kapsamında değildir. Ayrıca aracın kullanımında söz konusu olan yakıt tüketimi de hizmet kapsamında sunulmaz.

Kimler Hafif Ticari Araç Kiralayabilir?


K2 belgesi bulunan yani sadece kendi esas iştigal konusu ile ilgili eşya taşımacılığı yapan şirketler hafif ticari araç kiralayabilir. Başka bir deyişle hafif ticari araç kiralama, taşımacılıktan herhangi bir kazanç sağlamayan şirketler için geçerlidir. Bunun yanında ​​yurtiçi lojistik işletmeciliği faaliyetlerinde bulunan L1 belgeli şirketler de kiralama ile hafif ticari araç edinebilirler. Ancak burada sahip oldukları aynı tip hafif ticari araç sayısının 10 katına kadar kiralama yapabiliyor olduklarının altını çizelim. Bunlara ek olarak ​​aynı il içerisinde kargo taşımacılığı yapan yani şehir dışına çıkmayan M1 belgeli şirketler de mevcuttaki motorlu taşıt sayısının 2 katı sayıda hafif ticari araç kiralayabilirler. Bunlardan hiçbiri sana uymuyorsa herhangi bir ticari taşıma işlemi yapmayacak olsan da N1 ve N1G sınıfındaki kamyonet olarak geçen araçları yetki belgesi aranmaksızın iş amacıyla kiralayabilirsin.

Hafif Ticari Araç Kiralama Şartları Nelerdir?

Hafif ticari araç kiralama şartları, yasa ile belirlenmiştir. Bu şartları aşağıdaki gibi özetleyebiliriz.

  • K2 belgesi bulunan yani sadece kendi esas iştigal konusu ile ilgili eşya taşımacılığı yapan şirketlerin kiralama yapabileceği yasa ile açıklanmıştır.
  • Yurtiçi lojistik işletmeciliği faaliyetlerinde bulunan L1 belgeli şirketler hafif ticari araç kiralama hizmeti alabilir.
  • Aynı il içerisinde kargo taşımacılığı yapan yani şehir dışına çıkmayan M1 belgeli şirketler mevcuttaki motorlu taşıt sayısının 2 katı sayıda olmak şartıyla bu hizmetten yararlanabilir.
  • Bireysel kullanım için ve kurumsal kullanım için hafif ticari araç kiralaması mümkün.Çünkü N1 ve N1G sınıfındaki kamyonet olarak geçen araçları yetki belgesi aranmaksızın iş amacıyla kiralanabiliyor.

Filomingo'da tümü sıfır kilometre olan geniş araç seçeneklerine ulaşabilirsin. Hem online hem de yüz yüze sipariş yöntemiyle işlem imkanı tanıyan Filomingo, kullanıcılara anında fiyat teklifi oluşturma ve hızlı finansal değerlendirme gibi avantajlar da sağlar. Sadece kurumsal kiralama ve uzun dönem kiralama hizmeti sunan Filomingo ile işin için profesyonel çözüm bulabilirsin.

Hafif Ticari Araç Kiralama Avantajları

Hafif ticari araç kiralama fiyatları için farklı marka - model kombinasyonlarında farklı sonuçlarla karşılaşabilirsin. Çünkü kiralık araçların fiyatları; söz konusu aracın markasına, modeline, donanım özelliklerine göre değişiklik gösterebilir.

Kiralık hafif ticari araç fiyatları için Filomingo üzerinden kolayca bir online araştırma yapabilirsiniz. Araçları; şanzıman tipi, yakıt tüketim şekli gibi kriterlere göre ve kiralama fiyatına göre hızlıca değerlendirebilirsiniz. Uzun dönem araç kiralama için hemen fiyat ve özellik bilgisi edinebilirsiniz.

  • Hafif ticari araç kiralamak hem operasyonel maliyetler hem de vergisel açıdan oldukça önemli avantajlar sağlar.
  • Aylık kira bedelinin 17.000 TL’ye kadar olan kısmını gider gösterebilirsiniz.
  • Trafik sigortası, MTV gibi masrafları Filomingo karşılar.
  • Aracın periyodik bakım, lastik değişimi vb. operasyonlarıyla Filomingo ilgilenir, zamanınız size kalır.

Hafif Ticari Araç Kiralamada Neden Filomingo?

İşini daha verimli kılmak üzere gereksinim duyduğun hafif ticari aracı kolay ve güvenli bir şekilde Filomingo üzerinden kiralayabilirsin. Peki, neden hafif ticari kiralama sürecinde Filomingo sistemini tercih etmelisin? Birkaç maddede Filomingo’nun sunduğu avantajları özetleyelim:

  • Filomingo'da tüm araç ve fiyatlara online olarak ve istediğin yerden istediğin anda ulaşabilirsin.
  • Kendi beklentine uygun şekilde teklif oluşturabilirsin. Kiralık hafif ticari araçla ilgili tüm süreçlerini self servis bir şekilde online olarak tamamlayabilirsin.
  • Online ilerlemek yerine bir uzman desteği almak istersen de Başvuru Formu göndererek Filomingo Müşteri Danışmanı ile tüm süreçleri yüz yüze kiralama yöntemiyle tamamlayabilirsin.
  • Filomingo'nun kullanıcısına sunduğu en önemli avantajlardan biri finansal firma değerlendirmesi için bekleme zahmetinin olmamasıdır. Findeks üyeliğin varsa filomingo.com.tr' ye üye olduktan sonra sipariş aşamasında firma bilgilerini girerek, değerlendirme sonucunu anında alabilirsin.
  • Filomingo'dan aracını kiraladıktan sonra, Hedef Filo’nun ülke geneline yayılmış olan güvenilir hasar, arıza ve servis ağından faydalanabilirsin.

Hızlı, kolay ve güvenilir bir araç kiralama deneyimi yaşamak üzere Filomingo rehberliğinde çözüm bulabilirsin.

Uzun dönem araç kiralama konusuna yenilikçi ve güvenilir bir çözüm sunmaya odaklanan Filomingo ekibi, hem online sistem olarak hem de müşteri danışmanları ile sana destek olmaya hazır.

Detaylı bilgi ve teklif için buradan form doldurabilirsin.

Uzun Dönem Kiralama