Şirket Aracı Kiralamanın, Satın Almaya Göre Avantajları Nelerdir?

Filomingo

Şirketin için araç ihtiyacı olduğunda, şirket aracı kiralamak ya da satın almak gibi farklı yöntemlerle bu ihtiyacı giderebilirsin. Peki, hangisi senin için daha doğru? Şirket aracı kiralama mı yoksa satın alma mı? Şirket aracı kiralamanın getirdiği avantajlar dikkate alındığında, çoğu şirketin tercihi satın almak yerine kiralamaktan yana oluyor. Peki bu avantajlar nelerdir?

Şirketlere araç kiralama hizmeti sunan markalar, araç satın almanın sunduğu avantajları gölgede bırakacak çeşitli avantajlar ile öne çıkıyor. Dünyanın önde gelen tüm global markaları gibi artık küçük ya da büyük ölçekli fark etmeksizin çoğu işletme de bu avantajlardan dolayı şirket aracı satın almak yerine şirket aracı kiralamayı tercih ediyor. Bu da, kiralama hizmeti sunan markaları, şirket aracına ihtiyaç duyan işletmelerin en önemli partnerleri haline getiriyor.

Şirkete araç kiralama avantajlarına hep birlikte bakalım ve bu sayede araç kiralama satın alma karşılaştırmasını daha kolay bir şekilde yapalım!

Şirket Sermayeniz Size Kalır

Günümüz koşullarında araç satın almanın maliyeti bir hayli fazla. Üstelik tüm giderler, sadece araç satın almakla da bitmiyor satın alma sonrasındaki kasko, trafik sigortası, hasar, arıza, bakım, lastik değişimi gibi operasyonel maliyetlerin de ortaya çıkmasına neden oluyor. Satın almak yerine şirket aracı kiralama yöntemini tercih eden şirketler ise bu konuda oldukça kârlı çıkıyor ve bu maliyetlerin hiçbirine katlanmayarak bu sermayeyi işine ayırarak işini büyütüyor.

Tüm Operasyonel Yük ve Sorumluluk Filomingo'da!

Şirket aracı kiraladıktan sonra araca dair trafik sigortası, MTV, Kasko, periyodik bakım masrafları, lastik değişimi gibi giderlerin tümü Filomingo tarafından karşılanır. Bu durum ise size hem operasyonel hem de finansal giderlerde tasarruf etmenizi sağlar. Örneğin satın alma yöntemi ile almış olduğunuz araç için trafik sigortası, kasko gibi sigorta harcamaları, MTV gibi vergi ödemeleri, kiralama yöntemi ile Filomingo’dan uzun dönem araç kiraladığınızda tamamen Filomingo’nun sorumluluğunda olur. Sen ise sadece işine odaklanır ve işini büyütürsün!

Esnekliğe İmkan Tanır

Şirket aracı kiralayan işletmeler, kiralamış oldukları aracı özgürce kullanabiliyor. Ayrıca kiralama dönemi sonrasında araç kullanım ihtiyaçlarının değişikliğine göre araç seçimini yenileyebilme fırsatını elde ediyor. Kira sürenizin bitiminde değişen araç ihtiyaçlarınıza istinaden kasa tipi, yakıt tipi gibi seçeneklerde farklı bir tercih ile ilerleyerek ihtiyaçlarınızı esnek bir şekilde giderebiliyorsunuz.

Vergi Avantajı Sağlar

Şirket aracı kiralayarak, kiralamış olduğunuz aracın aylık kira tutarının 26.000 TL'lik kısmını gider olarak gösterebilir ve bu sayede vergi giderinizi azaltabilirsiniz. Bu sayede de şirket kârlılığını artırabilirsiniz!

Haydi sen de uzun dönem araç kiralama hizmeti için uzun dönem araç kiralama sayfamızı ziyaret et!

Uzun Dönem Kiralama