Photo by Obi - @pixel7propix / Unsplash

Uzun Dönem Araç Kiralarken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Filomingo

Şirketin için uzun dönem araç kiralamak istiyor fakat daha önce bu süreci hiç deneyimlemediğin için uzun dönem araç kiralamada dikkat edilecek hususlar konusunda bir bilgin yoksa tüm bu konularda sana yardımcı olacak detaylara birlikte göz atalım!

Şirketin için uzun dönem araç kiralama ile kiralamış olduğunuz aracı kira süreciniz boyunca dilediğiniz şekilde kullanabileceğiniz gibi, satın almaktan daha farklı olarak operasyonel ve finansal maliyetlerden ve vergi ödemeleri ile alakalı maliyetlerden ve operasyonel yükten de tasarruf edebilirsin. Bu sayede daha düşük maliyetler ile işine odaklanır, satın alacağın araç için ayıracağın finansal ve operasyonel iş gücünü tamamen işine ayırırsın. Fakat bu noktada araç kiralama sürecindeki bazı detaylar ve vermiş olduğun kararlar, şirket aracını kiraladıktan sonraki deneyimin sorunsuz olması için çok önemlidir. Bu içerikte, bu detaylar hakkında sana bilgi vermeye çalışacağız.

Öyleyse hadi, bu süreçteki önemli detaylara hep birlikte göz atalım!

Uzun Dönem Şirket Aracınızı Hangi Amaçla Kiralayacaksınız?

Bu soru, uzun dönem şirket aracı kiralama sürecinde cevabını vermen gereken ilk sorudur! Kiralayacağın şirket aracını yük taşımak, yolcu taşımak ya da bireysel kullanım amaçlarından hangisi için kullanacaksın? Yük taşımak için kiralayacaksan, taşıyacağın yük kapasitesi, yolcu taşımak için kiralayacaksan taşıyacağın yolcu sayısı ne olacak? Bireysel kullanım için kiralayacaksan da araç kullanım alışkanlık ve tercihleri nedir?

Tüm bu soruların cevapları, şirketin için uzun dönem araç kiralama sürecine başlarken sana yardımcı olacak ve araç kiralama dikkat edilecek hususlar konusunda seni bilgilendirecek! Örneğin şirket aracını yük taşımak için kullanacaksan Ticari ya da Sedan kasa tipli bir aracı tercih edebilirsin. Taşıyacağın yükün kapasitesi Sedan kasa tipli bir aracın bagaj hacmi için fazlaysa Ticari araç tercih edebilirsin. Ya da şirket aracını eğer bireysel kullanım için kiralayacaksan bireysel kullanım ihtiyaçlarının ne olduğunu tespit edip bu ihtiyaçlara göre bir araç kiralayabilirsin.

Hangi Yakıt Tipi/Kilometre Seçimi Sizin için Daha Uygun?

Kiralamak istediğiniz aracı hangi amaçla kullanacağına karar verdikten sonra düşünmen gereken ilk konu, araçları kullanım sıklığınızın ne olacağı ve bu kullanım sıklığına göre nasıl bir yakıt tipini tercih etmen gerektiğidir. Bu soruların cevabı, kilometre seçimi ve yakıt tipi seçimi konusunda sana yardımcı olacaktır. Araç kullanım sıklığınız düşükse, düşük kilometre ve benzinli araçları tercih edebilirsiniz. Araç kullanım sıklığınız yüksekse, yüksek kilometre ve dizel araçları tercih edebilirsiniz.

Kiralayacağınız Aracın Operasyonel Sorumluluk ve Operasyonel Yükü Kime Ait Olacak?

Filomingo’da uzun dönem şirket aracı kiralama hizmeti alırken kasko, trafik sigortası, hasar, arıza, bakım gibi operasyonel sorumlulukların tümü ile Filomingo ilgilenir ve bu sorumluluklardan doğan tüm maliyetler Filomingo tarafından karşılanır. Üstelik her zaman en üst limitte! Sen ise tüm bu operasyonel yüklerden kurtularak sadece aracının keyfini sürersin.

Farklı şirket aracı kiralama hizmet sağlayıcılarından uzun dönem şirket aracı kiralamak için teklif alırken kiralama deneyiminden sonra sürpiz faturalar ile karşılaşmamak adına bu hususa dikkat etmen çok önemlidir. Ayrıca kasko ve trafik sigortası için dikkat etmen gereken; ‘’beyan hakkı sınırı’’ veya ‘’düşük tutarlı İhtiyari Mali Mesuliyet limitleri’’ de kiralama deneyimi sürecinde sürpriz faturalar ile karşılaşmana neden olur. Filomingo’da beyan hakkı sınırsız ve İhtiyari Mali Mesuliyet limiti her zaman üst limittedir.

Araç Kiralama Sürecindeki Operasyonel Destek Hızı Nedir?

Uzun dönem araç kiraladıktan sonra karşında her zaman bir muhatap ararsın!

Aracının; lastik değişimi, hasar, bakım, arıza veya finansal ve muhasebesel tüm operasyonel konuları için iletişime geçebileceğin ve hızlı aksiyon alabileceğin bir Danışmana ihtiyacın olacak. Bu sebeple bu hizmeti en hızlı ve etkili bir şekilde alabileceğin şirket aracı kiralama hizmet sağlayıcısını tercih etmen senin için çok önemlidir. Filomingo olarak biz, bu deneyiminizi iyileştirebilmek adına şirket aracı kiralama sürecinde sana bir Danışman atıyoruz. Bu Danışmanımız ile ister şirket maili üzerinden istersen de şirket numarası üzerinden her türlü konuda tüm kiralama sürecinde iletişime geçebiliyor ve sorununa çözüm alabiliyorsun.

Haydi sen de uzun dönem şirket aracı kiralamak için yıllık araç kiralama sayfamızı ziyaret et!

Uzun Dönem Kiralama